Android

Google Agenda verschuilt nu taken die zijn voltooid

Het lijkt heel logisch, maar het zat er nog niet in: tot nu. Google Agenda verschuilt nu taken (tasks) die je hebt afgevinkt. Op die manier blijft de boel wat overzichtelijker. Het gebeurt nu ook standaard, dus je hoeft daar verder niets voor te doen.

Google Tasks

Google Agenda liet het bij ons nog niet zien, maar Google schijnt momenteel op het web een pop-upje te laten zien waarin het aangeeft dat taken die je hebt voltooid nu verscholen worden. Het geeft aan: “Gebruik dit menu om voltooide taken te tonen of te verschuilen.” Wil je deze optie veranderen, dan kun je op de knop drukken waarmee je normaliter de weergave van de dagen wijzigt (als je je kalender bijvoorbeeld de week wil laten zien, of vier dagen). Onderin zal je zien dat er staat: ‘Show completed tasks’ (toon voltooide taken), zie ook de afbeelding hieronder (dank 9to5Google).

Het is een fijne bijkomstigheid: het is immers juist fijn om een taak af te vinken en dat het dan helemaal weg is. Er zijn natuurlijk wel mensen die graag willen zien hoe productief ze die dag waren en wel even willen terugkijken, maar waarschijnlijk willen de meeste mensen juist wat rust en moeten die voltooide taken verdwijnen. Je kunt je voltooide taken trouwens altijd terugkijken binnen Google Tasks, dus het is niet alsof ze volledig worden verwijderd: ze worden alleen verscholen in de agenda.

Gerelateerde artikelen

Alleen op web

Deze functie lijkt vooralsnog alleen beschikbaar in de webversie van Google Agenda: nog niet in de appversie. Het is ook nog in de uitrolfase, dus het kan zijn dat je het -net als wij- nog niet ziet. Hopelijk komt het snel naar iedereen met een account, want het ziet er wel wat fijner en opgeruimder uit.

Vind jij de integratie van Tasks en de Google Agenda handig? En deze nieuwe functie? Laat het nu achter in de reacties.

Google Tasks

Google Tasks

Google Tasks is een app waarin je je taken kunt bijhouden en tevens integratie heeft met Gmail en Google Agenda zodat je op meerdere plekken je todo-lijstje kunt bij ..

Gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *