Android

Gmail voor Android kan nu e-mails automatisch voor je vertalen

Google heeft een begin deze maand nieuwe functie voor Gmail voor Android aangekondigd. Met deze functie kun je e-mails automatisch laten vertalen in een andere taal. Deze functie wordt nu wereldwijd uitgerold.

E-mails in Gmail automatisch vertalen

Om een e-mail te vertalen, open je de e-mail en klik je op de knop “Vertalen”. Vervolgens kun je de taal kiezen waarin je de e-mail wilt vertalen. Gmail vertaalt de e-mail vervolgens automatisch en je kunt de vertaalde e-mail lezen. Je kan op de knop “[taal] automatisch vertalen” tikken als je alle mails in die taal automatisch wilt vertalen.

Gmail laat de knop om een e-mail te vertalen overigens alleen zien als de taal in de e-mail niet overeenkomt met de standaard taal die je hebt ingesteld in de instellingen van Gmail. Je kunt ervoor kiezen om altijd een e-mail te vertalen die in een bepaalde taal is geschreven, zoals Koreaans, maar je kunt er ook voor kiezen om dat niet te doen. Als je ervoor kiest om een e-mail niet te vertalen, krijg je de knop de volgende keer weer te zien, omdat de taal van de e-mail nog steeds anders is dan je ingestelde taal.

De vertaalfunctie is een handige manier om e-mails in een andere taal te lezen. Je kunt de functie gebruiken om e-mails te lezen van buitenlandse bedrijven, of om e-mails te lezen over onderwerpen die in een andere taal zijn geschreven. Zowel Workspace-gebruikers als mensen met een persoonlijk Google-account kunnen van deze nieuwe vertaalfunctie in Gmail gebruik maken.

Wat vind jij van de nieuwe vertaalfunctie van Gmail voor Android? Heb je hem al gezien in de app? Laat je reactie achter onder dit artikel!

Gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *