Android

Gmail opent nu in splitscreen op tablets en vouwbare telefoons

Google heeft de afgelopen jaren veel mogelijkheden doorgevoerd om Gmail prettiger in gebruik te maken op tablets, maar nu komt het waarschijnlijk met de beste vernieuwing tot nu toe. Tablets en vouwbare telefoons waarop Gmail wordt geopend, zien nu aan de rechterkant de mail-inhoud en aan de linkerkant de lijst met de inbox. En ja, dat is eigenlijk wel de prettigste manier om een mailbox te zien.

Gmail op tablets

Als je op de link in een e-mail tikt, dan zal je ook merken dat het schermpje dat wordt geopend niet meer het hele scherm overneemt, maar dat je Gmail-inbox aan een kant open blijft staan. Op die manier weet je beter wat je aan het doen bent en kun je makkelijker terug, mocht de link toch wat teleurstellend zijn (of per ongeluk zijn aangetikt).

Google is echt lekker bezig, zo heeft het ook zijn Office-programma’s beter bruikbaar gemaakt voor tablets en foldables. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld Zoom, Dropbox, Evernote en Todoist. Die werken nu ook stukken beter op bijvoorbeeld Pixel Fold. Sommige apps openen juist op het hele scherm en gebruiken die ruimte goed, anderen zijn juist wat meer zoals hun webversie. In ieder geval is het goed om te zien dat Gmail nu ook meedoet, want deze weergave is perfect om lekker mee te werken.

Nieuwe iconen

Daarnaast is er nog iets nieuws aan Gmail, maar dan op het web. Er zijn meer iconen in de menu’s te vinden zodat je makkelijker en sneller kunt navigeren naar waar je echt naartoe wil. Je ziet snel hoe je bepaalde mails kunt filteren, verwijderen, printen, downloaden, enzovoort. Vooral het icoon voor phishing is leuk, de rest is wat normaler gebleven. Met dank aan 9to5Google voor het screenshot.

gmail

Heb jij de nieuwe iconen al gezien? Of misschien Gmail op de foldables of tablet in zijn nieuwe weergave? Laat het nu achter in de reacties.

Gerelateerde artikelen

Gmail

Gmail

Gmail is de e-mailapplicatie van Google en wordt standaard op vele toestellen meegeleverd. Het is onder andere mogelijk om berichten in te delen  met labels en ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *