Android

Geen siliconen ‘hoesjes’ en ‘bandjes’ meer van Apple

Volgens geruchten stopt Apple binnenkort met alle siliconen hoesjes voor de iPhone en bandjes voor de Apple Watch. Maar wat komt er dan in de plaats?

Lees verder na de advertentie.

Geen siliconen ‘hoesjes’ en ‘bandjes’ meer van Apple

Verschillende geruchten zeggen dat de siliconen hoesjes voor de iPhone en de bandjes van je Apple Watch gaan verdwijnen. Apple is van plan om ze te vervangen voor een meer verantwoorde keuze.

De Apple-hoesjes die je dan niet meer kunt kopen zijn de siliconenhoesjes met MagSafe. De bandjes van de Apple Watch die gaan verdwijnen zijn onder andere het sportbandje en solobandje. Ook bij de AirTag gaan de siliconen sleutelhangers dan verdwijnen.

De siliconen hoesjes en bandjes van Apple zullen overigens niet ineens verdwijnen. Verwacht wordt dat dit langzaam gaat gebeuren. Bestaande modellen krijgen dan geen nieuwe kleuren meer en wanneer de huidige voorraad op is zullen de siliconen bandjes en hoesjes niet meer te koop zijn.

Naast de siliconen accessoires gaan ook de leren iPhone-hoesjes verdwijnen. Hiervoor in de plaats komen er nieuwe hoesjes van een ander materiaal die in de wandelgangen ‘FineWoven’ wordt genoemd. Ook een nieuw bandje voor de Apple Watch zal waarschijnlijk uit hetzelfde materiaal bestaan.

Siliconen hoesjes Apple

Dat Apple stopt met alle leren en siliconen accessoires lijkt onderdeel te zijn van een grotere verandering om zoveel mogelijk over te stappen naar milieuvriendelijk materiaal. De huidige siliconen accessoires zijn namelijk niet gemaakt van gerecyclede grondstoffen. Daarnaast zijn sommige bestanddelen moeilijk om te recyclen vanwege hun hoge hittebestendigheid.

Verwacht wordt dat ‘FineWoven’ het nieuwe materiaal gaat worden dat Apple gaat gebruiken voor de siliconen hoesjes en bandjes. De leren accessoires zullen daardoor vrij snel worden vervangen. Op den duur betekent dat dan ook het einde van de siliconen accessoires. Waarschijnlijk komen daar in de toekomst dan wel wat andere materialen voor terug.

Altijd op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *