Android

Eerste vouwbare toestel van OnePlus is er: Open je portemonnee

OnePlus heeft geheel volgens plan vandaag in Mumbai zijn eerste vouwbare telefoon geïntroduceerd. Het gaat om de OnePlus Open, een toestel dat praktisch een kopie is van de Oppo Find N3.

OnePlus Open

Wat het meest opvalt aan deze telefoon is de prijs. Het is een duur toestel met zijn adviesprijs van 1.799 euro. Een flink bedrag, zeker omdat het lijkt te willen concurreren met Samsungs vouwbare telefoons: Fold 5 kost rond de 1.400 euro. Qua updates mag je vier besturingssysteem-updates verwachten en vijf jaar beveiligingsupdates. Het is dus ook geen toestel dat je koopt om zijn duurzaamheid: Pixel wordt 7 jaar ondersteund. De hoge aankoopprijs dus rechtvaardigen door hem over zijn ondersteuningsjaren ‘uit te smeren’ valt dus wat tegen.

Maar OnePlus brengt wel een tof toestel op de markt. Er waren de afgelopen weken al veel geruchten en onthullingen van het toestel, waaronder al wat heel duidelijke tipjes van de sluier van OnePlus zelf. Het apparaat is opengeklapt 5,8 mm dik en 11,7 mm als hij dicht is. Zijn gewicht is 239 gram. De voorkant heeft een 6,31 inch 120Hz oled-scherm van 2484×1116 pixels. Het scherm is opengeklapt 7,82 inch: de resolutie is dan 2.440 x 2268 pixels.

In 42 minuten volledig vol

Het toestel heeft een Snapdragon 8 Gen 2-chip en biedt 512GB opslag. Het werkgeheugen is 16GB. Het ronde camera-eiland bevat onder andere een nieuwe Sony-sensor (LYTIA T808) die 48 megapixel is en optische beeldstabilisatie biedt. Telefoto’s maak je met de 64 megapixel sensor en er is ook een groothoeksensor aanwezig. Die is 48 megapixel. De selfiecamera is ook flink: 32 megapixel.

De batterij is 4.805 mAh en kan in 42 minuten volledig worden opgeladen met zijn 67 Watt lader.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *