Android

dit zijn de plus- en minpunten

Samsung wist hoofden te doen keren met de introductie van de Galaxy Buds Live, want vanwege de boonvorm had Samsung een uniek concept in handen. Toch was het uitstapje kort van duur en zijn de Galaxy Buds Pro van Samsung weer voorzien van een regulier ontwerp en is er ditmaal ook weer ANC aanwezig. Is dat alles ook 229 euro waard?

Samsung Galaxy Buds Pro

Samsung lanceert jaarlijks een nieuw paar volledig draadloze oortjes. Vorig jaar kwam het nog met de Galaxy Buds+ en Galaxy Buds Live op de proppen, waarbij de Buds+ simpelweg een variant was op de originele Galaxy Buds. Voor Samsung was dit onvoldoende om de concurrenten bij te benen: Apple kwam met de AirPods Pro, Apples eerste paar volledig draadloze oortjes met ANC. Samsung probeerde met de Buds Live alvast een eerste antwoord te geven op de AirPods Pro, maar door de ‘boonvormigheid’ kwam de ruisonderdrukking niet tot zijn recht.

Met de draadloze Samsung Galaxy Buds Pro opent de Zuid-Koreaanse fabrikant definitief een aanval op de concurrentie binnen het high-end segment, waaronder de AirPods Pro van Apple, de Sony WF-1000XM3, OPPO’s Enco X en Jabra’s Elite 85t-oortjes. Naast ingebouwde ‘actieve ruisonderdrukking’ (ANC), wil Samsung zich onderscheiden middels het design, de geluidskwaliteit en de batterijduur – ook ziet Samsung de IPX7-waterbestendigheid als een onderscheidende factor.

Wat de batterijduur van de oortjes betreft zegt Samsung dat de Buds Pro tot 8 uur mee zullen gaan op één batterijlading. Gecombineerd met het hoesje van de Samsung Galaxy Buds Pro moet men in theorie 28 uur lang gebruik kunnen maken van de in-ear oortjes. Tijdens onze uitgebreide testen is de claim van Samsung onderzocht, waarbij wij ook onderscheid zullen maken tussen tijden zonder en tijden met actieve ruisonderdrukking ingeschakeld.

Voor het testen van de Galaxy Buds Pro is gebruikgemaakt van een OnePlus 8 Pro die bluetooth 5.0 ondersteunt, op het toestel stond tijdens de testperiode de Galaxy Wearable-app geïnstalleerd. De app is gebruikt om de Buds Pro-oortjes na ontvangst te updaten naar versienummer R190XXU0AB3. Verder zijn een deel van de testen uitgevoerd met de Samsung Galaxy S21+ met One UI 3.1. Met de testen op de S21+ is specifiek gekeken naar de 360-graden audio-functie die alleen zal werken met One UI 3.1-apparaten (of hoger) van Samsung.

Samsung Galaxy Buds Pro – de pluspunten

1. Licht, maar niet ‘goedkoop licht’

Draadloze oortjes kunnen te zwaar of te licht zijn, waarbij te licht soms betekent dat oortjes iets te goedkoop aanvoelen. Oortjes die te zwaar zijn zitten juist niet fijn in je oren; zeker als je de oortjes de volledige werkdag moet dragen kan dat erg vervelend zijn. Met de Enco X van OPPO gaf ik in de review aan dat lekker klein en licht zijn, zonder dat het gewicht er gelijk voor zorgt dat het gevoel van kwaliteit afneemt. Wel oordeelde ik dat de gebruikte plastics erg goedkoop oogde en voelde.

Met de Galaxy Buds Pro heeft Samsung ‘the best of both worlds’ gepakt. Enerzijds zijn de Buds Pro iets zwaarder dan de Enco X maar zonder dat ze te zwaar zijn en daardoor op de lange termijn een pijnlijk gevoel aan je oren geven. Dat de Buds Pro wat zwaarder zijn, mag wat mij betreft ook wel gezien Samsungs materiaalgebruik op de volledig draadloze oortjes. Alles voelt erg solide aan, van de aanraakgevoelige (glanzende) buitenzijde tot de mat afgewerkte binnenzijde.

Samsung Galaxy Buds Pro review: dit zijn de plus- en minpunten

Niet alleen ziet en voelt het solide aan, de draadloze oortjes ogen ook erg elegant door het gebruik van een materiaal dat bijna als spiegel werkt, zonder dat het te veel opvalt. Ook de roosters van de Galaxy Buds Pro die gebruikt worden voor de microfoons en luchtcirculatie in de oortjes mogen er zijn. Wel vraag ik mij af of Samsung de microfoon bovenaan het oortje niet anders weg had kunnen werken. Deze zit net niet mooi in het midden van de uitsnede die daarvoor bedoeld is, maar dat is echt muggenziften en is niet iets dat opvalt bij het gebruiken van de oortjes.

Wat dan als extra pluspunt komt is dat het deel van de oortjes dat in je oren komt te zitten zo vorm is gegeven dat het precies in je oren past. Dit zorgt ervoor dat de oortjes vanaf het eerste moment gewoon (heel) erg fijn zitten, zelfs als je ze acht uur per dag draagt. Hoewel ik op het einde van de langste ‘draagsessie’ (8 uur en 30 minuten) wel last kreeg van mijn oren, is dat geen verrassing. Een volledig draadloos oortje is simpelweg niet gemaakt om lang achtereenvolgend gebruikt te worden, zelfs niet met de pasvorm van de Galaxy Buds Pro.

2. Omgevingsgeluid-modus is erg fijn

Tijdens het sporten of als je thuis moet wachten op de pakketdienst, is het handig als er geluiden uit je omgeving hoorbaar zijn. Voor veel draadloze oordopjes geldt dat zulke modi geluid oplevert dat je liever niet constant aanhoort, met veel ruis en met name hoge tonen. Op de Galaxy Buds Pro van de Zuid-Koreaanse techgigant heb ik daar tijdens mijn testen geen last van gehad. Omgevingsgeluid kan goed worden verstaan en daarbij is het ook nog eens redelijk ‘natuurlijk’ geluid, alsof je het ook zelf zo zou kunnen verstaan als je de oortjes niet in had.

Wat de omgevingsgeluidmodus van de Galaxy Buds Pro verder speciaal maakt, is dat het volume van de modus – en dus de mate waarin het omgevingsgeluid je afgespeelde media overheerst – door de eindgebruiker ingesteld kan worden. Samsung biedt hier in zijn applicatie vier volumeniveaus voor. Als je buiten wandelt zou je het volume van de omgevingsgeluidmodus op kunnen schroeven, zodat je meer geluiden uit je omgeving meekrijgt. Binnen wil je dit misschien niet om te voorkomen dat je de hele dag de geluiden van je laptop of desktopkoeler nog iets luider hoort dan normaal.

Samsung Galaxy Buds Pro review: dit zijn de plus- en minpunten

Afzonderlijk van de volume-instellingen is de omgevingsgeluidmodus wat mij betreft nog iets beter dan op de Jabra’s Elite 75t en die presteerde al bovengemiddeld voor wat betreft omgevingsgeluid. Zoals eerder aangegeven zijn geluiden natuurlijker, maar je hebt op de Galaxy Buds Pro ook minder last van windgeruis. Dit is een van de weinige omgevingsgeluidmodi dit ik regelmatig gebruikte voor op het thuiskantoor, tijdens wandelingen of als ik eens op reis ging met het openbaar vervoer.

3. Prima batterijduur voor ANC-oortjes

Samsung zegt dat de oortjes ongeveer vijf uur per lading mee zullen gaan als ANC is ingeschakeld, als de ruisonderdrukking is uitgeschakeld moeten ze rond de acht uur meegaan. Daar bovenop komt de batterijduur van de meegeleverde oplaadcase, die voor ongeveer 20 uur batterijduur zorgt, aldus de Zuid-Koreaanse technologiegigant. Of dit ook zo is moest blijken tijdens de praktijktesten, waarin de Samsung Galaxy Buds Pro met ruisonderdrukking in- en uitgeschakeld zijn getest. Hoelang de Galaxy Buds Pro het uithouden op omgevingsgeluidmodus hebben wij niet getest.

In de modus waarin wij de Galaxy Buds Pro voornamelijk hebben getest, met ruisonderdrukking, zijn de batterijen in de oortjes goed voor een batterijduur van ongeveer 6,5 uur. Daarmee scoren ze iets hoger dan de batterijduur die Samsung opgeeft. Kijken we naar de batterijduur van de oortjes als ze zonder ruisonderdrukking worden gebruikt, dan scoren ze flink beter dan in de ANC-modus: in onze praktijktesten gingen ze gemiddeld 10 uur en 42 minuten mee.

Samsung Galaxy Buds Pro review: dit zijn de plus- en minpunten

Je zou Samsungs Galaxy Buds Pro dus met gemak één volledige werkdag kunnen gebruiken zonder een lader op te hoeven zoeken. Extrapoleer je de resultaten vervolgens met de ladingen die je kan halen uit het hoesje, dan kan je er bijna een volledige werkweek mee doen. Uit het hoesje zou nog eens 2,5 keer dezelfde batterijlading voor de oortjes gehaald kunnen worden, waardoor je rond de 37 uur uitkomt aan batterijduur die je – zonder ANC – uit de oortjes kan halen. Let wel, tijdens het testen van de oortjes lukte het ons niet om dit te verifiëren, maar wij schatten wel in dat getal in de buurt komt van de realiteit.

Met ruisonderdrukking ingeschakeld komt dit flink lager uit, maar dat geldt eigenlijk voor vrijwel alle ANC-oortjes: zulke technologie verbruikt immers veel stroom. Toch is een batterijduur van 23 uur na herladingen via de oplaadcase niet mis, dat is ook een stuk hoger dan de batterijduur op de Enco X – draadloze oortjes van OPPO die met de Galaxy Buds Pro concurreren en eveneens ruisonderdrukking bieden.

Met de lange batterijduur is de oplaadtijd van het meegeleverde hoesje niet het belangrijkste. Toch is het een aspect dat belangrijk kan zijn als het moment – dat de batterijen leeg zijn – daar is. Uit de praktijktesten die zijn uitgevoerd voor deze testen bleek dat het volledig opladen ongeveer 65 tot 75 minuten duurde. Wat de oorzaak is voor de verschillen in oplaadtijd is ons niet precies bekend, voor de oplaadbeurten was de case leeg en werd gewacht met laden tot de oortjes zichzelf uitschakelden om schade aan de batterijen te voorkomen. Iets om je zorgen te maken is het niet, maar het was wel een opvallende observatie uit onze testresultaten.

4. IPX7-classificatie is een fijn extraatje

Met veel draadloze oortjes zou ik het niet aandurven om zomaar de buitenlucht in te gaan als het regent. Soms hebben ze wel een IPX4-classificatie, maar dat geeft mij onvoldoende zekerheid voor activiteiten buitenshuis. Zeker als het er wat heviger aan toegaat tijdens een regenbui is IPX4 soms net onvoldoende. IPX4 staat namelijk voor spatwaterbestendig en wordt door fabrikanten vaak als ‘zweetbestendig’ gepromoot.

Met Samsungs Galaxy Buds Pro hoef je je eigenlijk geen zorgen te maken over regenwater of zweet dat op je oortjes terechtkomt: IPX7 is namelijk bestendig tegen onderdompelingen en is een van de classificaties die we vaak op high-end telefoons tegenkomen. Mochten de draadloze oortjes ooit in een wc of in een plas terechtkomen, is de kans klein dat ze daardoor schade oplopen. Hoewel een IP-classificatie Samsung niet verplicht tot het bieden van garantie als er toch waterschade ontstaat, zorgt het wel voor enige mate van zekerheid mochten de Galaxy Buds Pro onverhoopt in het water terechtkomen.

Samsung Galaxy Buds Pro review: dit zijn de plus- en minpunten

Een belangrijke kanttekening is dat het meegeleverde hoesje niet waterbestendig is en je er dus aan zal moeten denken dat je geen natte oortjes in het oplaadhoesje steekt. Ook is het belangrijk om in het achterhoofd te houden dat de materialen die Samsung in de Galaxy Buds Pro gebruikt om ze de IPX7-classificatietesten te laten doorstaan, na verloop van tijd minder goed afsluiten, waardoor het mogelijk is dat er alsnog water binnenkomt. Als de aandachtspunten vergeten worden kunnen de Buds Pro schade oplopen die niet gedekt wordt door de garantie van Samsung.

5. Fijn om naar te luisteren

Niet alleen de omgevingsgeluidmodus is erg fijn, dat geldt ook voor het algemene geluid dat door de Galaxy Buds Pro geproduceerd kan worden. Voor de audiotesten hebben wij gebruikgemaakt van de ‘Zeer hoge’ audiostreaming in Spotify. Ter vergelijking hebben wij de Sony WF-1000XM3 en de Enco X van OPPO meegenomen, twee van de beste volledig draadloze oortjes op de markt. EQ-functies in de gebundelde app zijn, zoals geldt voor alle testen die ik uitvoer met oortjes, uitgeschakeld.

Het geluid van Samsungs Galaxy Buds Pro is erg ‘levendig’ en bevat voldoende details, maar door de levendige afstelling kunnen de draadloze oortjes het niet winnen van de Enco X van OPPO, die meer detail afleveren. De levendige afstelling zorgt ervoor dat er een rijke en diepe bass aanwezig is; voor een grote groep gebruikers is dat een positief kenmerk. Hoewel het geluid minder gedetailleerd is, zullen de Galaxy Buds Pro alsnog de betere optie vormen voor de bassliefhebbers.

Hoe de Pro’s klinken in vergelijking met voorgaande Galaxy Buds, durf ik niet te zeggen: ik had deze helaas niet tot mijn beschikking tijdens de testperiode van de Samsung Galaxy Buds Pro. Wel is vast te stellen dat je met de volledig draadloze oortjes simpelweg een zeer gevarieerd geluidspatroon in huis haalt, waarin vrijwel elke muziekstroming goed tot zijn recht komt – daarbij maakte het niet uit of ik naar nummers luisterde met veel vocals, of juist nummers met meer instrumentale delen.

Samsung Galaxy Buds Pro review: dit zijn de plus- en minpunten

Een onderdeel dat ik als laatste heb getest na het ontvangen van de Galaxy S21+ is 360 Audio – deze functie dien je via de Samsung Wearables-app in te schakelen, werkt enkel op Samsung-telefoons op One UI 3.1 of hoger en is vergelijkbaar met Spatial Audio van Apple. Met bewegingssensoren kunnen de Galaxy Buds Pro hun positie ten opzichte van je telefoon bijhouden. Vervolgens zal de telefoon je geluid zo aanpassen zodat het altijd vanuit je telefoon zelf lijkt te komen. Dit werkt onder andere met audiobestanden van Netflix. In de praktijk is het een leuke gimmick, maar ik kreeg nooit het gevoel dat ik niet zonder zou kunnen. Het werkte wel goed: als je het graag wil ervaren of al eens de Spatial Audio-functie van Apple hebt ervaren, dan zal je blij verrast zijn met de Galaxy Buds Pro.

Samsung Galaxy Buds Pro – de minpunten

1. Weinig instellingen voor bedieningselementen

Van volledig draadloze oortjes die voor minder dan 60 euro worden verkocht, zoals het geval is bij de OnePlus Buds Z die ik eerder dit jaar mocht testen, mag je relatief gezien minder verwachten in een meegeleverde app in vergelijking met de Galaxy Buds Pro van Samsung – die 229 euro kosten. Voor dit bedrag mag je in elk geval verwachten dat er een handige EQ aanwezig is en dat je via de app gemakkelijk de ruisonderdrukking in en uit kan schakelen.

Iets dat veel fabrikanten lijken te vergeten, ook op dit prijspunt, is dat instelmogelijkheden voor de bedieningselementen op de oortjes net zo belangrijk zijn als de eerdergenoemde elementen. Als je de Galaxy Wearables-app bekijkt zijn alle eerdergenoemde functies aanwezig, maar is het duidelijk dat Samsung heeft bespaard op de bedieningselementen. Via Aanraken en vasthouden kun je met de app acties instellen voor het linker en rechter oortje. Acties voor het eenmaal aantikken van de oortjes of het meermaals aantikken van de aanraakgevoelige vlakken zijn er niet.

Samsung Galaxy Buds Pro review: dit zijn de plus- en minpunten

Dat terwijl Samsung wel acties heeft gekoppeld aan deze aanrakingen. Tik je een keer op de oortjes, dan wordt het afspelen van mediabestanden gestart of gestopt. Door tweemaal achter elkaar op de oortjes te tikken kun je verder vooruitspoelen naar het volgende nummer, of achteruitspoelen naar het vorige afgespeelde nummer. Na driemaal op de oortjes te tikken moet het vorige nummer uit je afspeellijst afgespeeld worden, maar het lukte ons tot op heden niet om dit te activeren. Telkens als er driemaal werd getikt, registreerde de Galaxy Buds Pro twee aanrakingen.

Mocht je aanrakingen – en daarmee acties – willen voorkomen, dan kun je via de Wearables-app de ‘Aanrakingen blokkeren’-functie aantikken. In de praktijk werkte dit perfect en werden aanrakingen niet meer gedetecteerd. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je de oortjes vaak af en op moet zetten, gezien de Galaxy Buds Pro – en eigenlijk alle oortjes met aanraakgevoelige vlakken – vaak tijdens het af- en opzetten ongevraagd acties uitvoeren door een aanraking.

2. Oplaadhoesje Galaxy Buds Pro is fors

Hoe ‘pocketable’ volledig draadloze oortjes zijn, hangt af van het formaat van het hoesje dat voor de opslag van de oortjes wordt meegeleverd. Een extreem dik hoesje ziet er nu eenmaal vreemd uit als je deze in je broekzak steekt. Vorig jaar testte ik de Sony WF-1000XM3: die werden geleverd met de grootste ‘oplaadcase’ die ik tot dan toe had gezien bij volledig draadloze oortjes. Gelukkig is er goed nieuws, de meeste fabrikanten zijn zich immers bewust van de gevolgen van zo’n groot hoesje. Met de OPPO Enco X wordt bijvoorbeeld een wat breder, maar wel een relatief dun hoesje, geleverd.

Het oplaadhoesje van de OPPO Enco X paste met gemak in mijn broekzak, maar dat ligt wat lastiger bij het hoesje van de Samsung Galaxy Buds. Hoewel het hoesje van deze oortjes minder breed is, is het hoesje wel een flink stuk dikker. Daarmee zitten ze voor mij op het randje van net draagbaar in mijn broekzak, maar voor velen zal het hoesje echt te dik zijn om in de broekzak te dragen. Als het hoesje bij jou sowieso in een rugzak of handtas zou verdwijnen, dan heb je daar geen last van. Als het kunnen dragen in je broekzak voor jou wel belangrijk is, dan is het iets om bij de aankoop over na te denken.

Samsung Galaxy Buds Pro review: dit zijn de plus- en minpunten

Wat het hoesje zelf betreft ben ik verder wel erg tevreden. Het is een leuk detail dat de kleur van je draadloze oortjes wordt overgenomen in de case. Verder voelt het klepje voldoende solide aan en worden de oortjes stevig vastgehouden door magneten in het hoesje. Oortjes zullen niet zomaar uit het hoesje vallen als je hem opent. Tot slot is het fijn dat Samsung het oplaadhoesje heeft voorzien van twee lampjes, aan de binnen en buitenzijde. Met de lampjes wordt de status van de batterij in het hoesje (lampje aan de buitenzijde) en de draadloze oortjes (lampje binnenin) weergegeven.

3. Ruisonderdrukking moet echt beter

De afgelopen weken heb ik rondgelopen met een mix aan volledig draadloze in-ear oortjes die met ruisonderdrukking (ANC) zijn uitgerust. Daarbij heb ik telkens gekozen om de oortjes te testen in de ‘hoogste stand’ van ruisonderdrukking. Wat mij daarbij tegenvalt is de ‘achterstand’ van Samsungs Galaxy Buds Pro ten opzichte van directe concurrenten als de WF-1000XM3 van Sony en de Enco X van OPPO. Met name Sony’s WF-1000XM3 lopen flink uit op Samsungs draadloze oortjes.

In de dagelijkse praktijk filteren de Buds Pro constant geluid, zoals het geluid van computers of zelfs een koelkast in je woonkamer, met gemak weg. Minder constante geluiden vormen een probleem voor deze draadloze oortjes – het gaat dan onder andere om stemgeluiden en geluiden van auto’s die voorbijrazen. Veel van zulke geluiden worden wel deels gefilterd door de ruisonderdrukking, maar ‘weg’ is het zeker niet.

Oortjes als de WF-1000XM3 filteren dit wellicht ook niet volledig weg, maar bieden wel degelijk een betere prestatie en komen in de buurt van het volledig wegvagen van omgevingsgeluiden. Sony zou daarnaast dit jaar een vernieuwde generatie van zijn WF-serie willen aankondigen, wat mogelijk kan betekenen dat de achterstand van Samsung verder oploopt.

Samsung Galaxy Buds Pro review: dit zijn de plus- en minpunten

Erg effectief is de ruisonderdrukking – voor dit prijspunt in ieder geval onvoldoende – niet. Wel laat Samsung zien dat het zijn Buds constant blijft verbeteren. Wellicht dat een volgende generatie in de Galaxy Buds-serie ervoor zorgt dat Samsung op het niveau van Sony, OPPO en Apple kan presteren. Wat mij betreft is er wel ruimte voor concurrentie in het segment boven de 200 euro, zeker gezien Sony en Apple het er momenteel voor het zeggen hebben.

Conclusie

Samsungs eerste poging om de AirPods Pro van Apple en Sony’s WF-1000XM3 te verslaan, kunnen we als ‘in progress’ bestempelen. Met name de ruisonderdrukking van Samsungs Galaxy Buds Pro kunnen we nog niet een vergelijkbaar oordeel geven als de eerdergenoemde oordopjes van twee andere fabrikanten. Toch heeft Samsung, in mijn ogen, een zeer goed pakket neergezet en kun je deze Buds aanschaffen zonder erbij na te hoeven denken.

Samsung heeft namelijk al jaren het draagcomfort van zijn Buds in orde, en dat geldt wederom op de Galaxy Buds Pro. Wat eveneens in orde is, is de batterijduur. Met ruim 10 uur zonder ANC en ruim 6 uur met ANC, zijn dit de oortjes waarmee je zonder problemen de werkweek mee door kan komen – draag je de oortjes vier of vijf uur per dag, dan moet dit geen probleem vormen en moet je met ANC ingeschakeld wellicht éénmaal bijladen op de laatste dag van de werkweek. Niet veel oortjes weten deze hoogte te bereiken, maar met de Galaxy Buds Pro van Samsung lijkt het vanzelfsprekend, en is het iets waar je snel aan went.

Samsung Galaxy Buds Pro review: dit zijn de plus- en minpunten

Wat eveneens vanzelfsprekend lijkt als je een tijdje rondloopt met de Galaxy Buds Pro is het geluid – de oortjes klinken ontzettend levendig en bevatten voldoende bass voor de liefhebbers daarvan. Wil je het ‘rijkste geluid’ uit volledig draadloze oortjes, dan zijn de Buds wellicht niet de beste keuze. Dat is uiteraard iets dat je zelf zou moeten beslissen. Waar je eveneens over zal moeten beslissen op de Galaxy Buds Pro, is de ruisonderdrukking. Daarbij was vooral te merken dat niet-constante geluiden, zoals stemmen, slechts beperkt worden gefilterd. Oortjes van Sony, Apple en OPPO leveren betere prestaties.

Een punt waar veel fabrikanten echter nog wat te leren hebben, is met de ‘omgevingsgeluidmodus’. Op Samsungs Galaxy Buds Pro levert deze modus, die ook nog eens een volumeslider heeft, geluid af dat ook bij lang gebruik niet gaat irriteren en ook te gebruiken is voor langdurige gesprekken. Op die gedachte is het tijd om de eindafrekening op te maken: zijn de Galaxy Buds Pro 229 euro waard?

Samsung Galaxy Buds Pro review: dit zijn de plus- en minpunten

Dat hangt af van waar je naar op zoek bent. Vind je draagcomfort, een zeer lange batterijduur, goed geluid en een goede omgevingsgeluidmodus belangrijk? Dan is het zeker te adviseren om eens naar de Galaxy Buds Pro te kijken. Is ruisonderdrukking (ANC) voor jou ook heel belangrijk, dan kun je de Buds beter laten liggen en bijvoorbeeld bij Sony of Apple kijken naar concurrerende opties. Over het algemeen zou ik stellen dat de Galaxy Buds Pro niet uit je vergelijking weggelaten mag worden als je op zoek bent. Het zijn weliswaar niet de beste volledig draadloze oortjes, maar wel een van de meest ‘afgeronde’ pakketten.

Samsung Galaxy Buds Pro kopen

Samsungs Galaxy Buds Pro zijn verkrijgbaar in het Black, Phantom Violet en het Silver en met een adviesprijs van 229 euro. Koop je de draadloze oortjes voor 21 maart 2021 via Samsung Store dan krijg je de Galaxy Fit 2 gratis meegeleverd. Naast de Samsung Store vind je de Galaxy Buds Pro bij Bol.com, Coolblue en de MediaMarkt.

Galaxy Wearable (Samsung Gear)

Galaxy Wearable (Samsung Gear)

Met de applicatie Galaxy Wearable verbindt u uw draagbare apparaten met uw mobiele apparaat. Ook kunt u hiermee functies en applicaties van draagbare apparaten beher ..

Meer info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *