Android

Dit is waarom je Pixel Watch erg traag oplaadt

Heb je een Pixel Watch? Dan heb je waarschijnlijk ook gemerkt dat het apparaat wat minder snel oplaadt. Het horloge heeft recent een firmware-update gehad en daardoor zijn de oplaadsnelheden omlaag gegaan.

Langer laden

Toen de Pixel Watch net verscheen (in 2022) zei Google dat het in een half uurtje van 0 naar 50 procent zou opladen. Echter blijkt nu dat Google dat heeft aangepast. Op de specificatiepagina van de originele Pixel Watch staat de gadget maar liefst drie kwartier nodig heeft om tot de helft op te laden. Op zich is het in tijd niet eens zo’n heel verschil, maar wel als je bedenkt dat het dus de helft langer duurt dan eerder. Bovendien zit je dan nog maar op 50 procent, vaak neemt voller laden nog wt meer extra tijd in beslag.

Dat is juist bij een wearable wat minder wenselijk, omdat je die constant wil dragen om alles goed te meten. Plus: Pixel Watch is een relatief kleine wearable, waardoor de batterij ook erg klein is. Het is niet alsof je hem maar een keer in de drie weken hoeft op te laden, zoals een Huawei-horloge. Je moet hem regelmatig aan de lader leggen en daarbij moet dat dus ook nog langer. De nieuwe Pixel Watch 2 doet het trouwens wel: opladen naar 50 procent in een half uur. Maar ja, zou Google daar ook over een jaar op terugkomen?

Gerelateerde artikelen

Pixel Watch

Waarom het voor deze update heeft gekozen is onbekend. Misschien is het hitte, misschien is het iets wat in de toekomst staat te gebeuren? We hebben geen idee. Je kunt in ieder geval het eerste horloge nog steeds kopen, al is die in Nederland nooit in de officiële Google Store verkrijgbaar geweest, in tegenstelling tot zijn vorige week aangekondigde opvolger.

Heb jij een Pixel Watch en merk je iets van die vertraging in het laden? Deel je ervaringen in de comments.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *