Android

De Gmail-app is nu beschikbaar op Wear OS-smartwatches

Als je een slim horloge hebt dat op Wear OS draait, dan heb je als het goed is een nieuwe app tot je beschikking. Gmail behoort nu eindelijk tot de officiële apps die je binnen Wear OS kunt gebruiken om je mail je checken.

Gmail-app voor Wear OS

Op de dag dat Pixel Watch 2 werd aangekondigd besloot Google ook om meteen de Gmail-app voor Wear OS te lanceren. Het is geen complete verrassing, want tijdens Google I/O in mei werd al gerept over deze mail-app voor wearables, naast dat het op zich sowieso een app is die absoluut thuishoort op een gadget.

De app is ook nog eens heel eenvoudig. Je kunt je inbox zien (en die van meerdere Gmail-accounts als je wil) en dat is niet alleen de rij met mail uit je inbox. Je kunt mailtjes ook openen en lezen. Je kunt gewoon naar beneden scrollen en alle tekst lezen. Het is ook mogelijk om dat in de converatievariant te doen, waarbij je heen-en-weer gestuurde mails over één onderwerp kunt lezen als één gesprek. Het is ook mogelijk om zelf je inbox te refreshen, mocht je op een mailtje wachten. Zo ziet het er allemaal uit (via 9to5Google):

E-mail lezen op je pols

Die Gmail-app had echt wel eerder mogen komen, maar er komt iets bij waar we nog niet aan hadden gedacht: een nieuwe watchface waarbij je kunt zien dat er nieuwe mail binnen is. Niet alle ongelezen mails staan erin, maar alleen de mailtjes die recent zijn binnengekomen. Dat scheelt weer, mocht je niet de meest opgeruimde inbox hebben.

Gmail voor Wear OS werkt op Wear OS 3 en 4, dus op smartwatches als Pixel Watch, Fossil Gen 6 en Samsung Galaxy Watch. Het is nu te downloaden in de Google Play Store.

Heb jij hem al binnengehaald? Bevalt het? Laat het nu achter in de reacties.

Gerelateerde artikelen

Gmail

Gmail

Gmail is de e-mailapplicatie van Google en wordt standaard op vele toestellen meegeleverd. Het is onder andere mogelijk om berichten in te delen  met labels en ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *