Android

‘De auto start niet als iemand zijn gordel niet om heeft’

Beeld: Getty Images

Helaas jongens, de auto start niet tot iedereen z’n gordel om heeft – en meer leugens die het leven makkelijker maken.

Rilana (43), bonusmoeder van dochter Pien (11):

“Haar liefste wens was een musical bezoeken. Ik wist zeker dat Pien dolenthousiast zou zijn als we daar ter ere van mijn verjaardag heen zouden gaan. Om de pret te vergroten, vertelden we het juist niet. Wel dat we weggingen voor mijn verjaardag, maar dan naar het telefoniemuseum, gevolgd door het scheepvaartmuseum.

Mijn man had expres folders van de musea uitgeprint. Pien had er totaal geen zin in en zat mokkend in de auto, totdat we in Scheveningen aankwamen en ze het bord van de musical zag. Wij hadden ondertussen de grootste lol gehad in de auto om het chagrijnige meisje.”

Lees ook – ‘Uitkijkend over de Franse Alpen belde ik naar school en meldde mijn kind ziek’ >

Geen gordels, geen motor

Wanda (36), moeder van Milan (10) en Larissa (9):

“Bij ons start de auto niet als iemand zijn gordel niet om heeft. Ik denk dat ze ondertussen wel doorhebben dat ik het gaspedaal gewoon niet intrap, maar ik roep het al jaren.

Ik heb zelfs toen Larissa een jaar of vier was en stiekem haar gordel afdeed de auto bewust af laten slaan. Dat kon makkelijk, we reden in een rustige straat. Daar is ze toen vreselijk van geschrokken, maar daardoor is het belang van een autogordel wel duidelijk geworden.

Gelukkig maar. Een jaar of vier geleden kregen we een ernstig auto-ongeluk in Frankrijk, dankzij de gordels kunnen we dat nu nog navertellen.”

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *