Android

Apple komt eind oktober met Mac-event

Volgens geruchten lijkt het erop dat we eind oktober toch nog een Apple-event gaan krijgen. Op 30 of 31 oktober komt Apple met nieuwe Macs.

Lees verder na de advertentie.

Nieuw Apple-event eind oktober: in teken van de Mac

Zit je er al klaar voor? Volgens geruchten komt er eind deze maand tóch nog een Apple-event met nieuwe Macs. Dit zegt doorgaans betrouwbare Apple-kenner Mark Gurman.

Gurman baseert deze geruchten op het feit dat sommige Mac-modellen al enige tijd slecht verkrijgbaar zijn bij de Apple-winkels. Doorgaans komt dit voor wanneer Apple van plan is om een nieuw product te lanceren.

Op dit moment hebben meerdere Mac’s deze leveringsproblemen. Zo zijn de iMac (24 inch) en de MacBook Pro (13 inch, 14 inch en 16 inch) allemaal slecht leverbaar. Gurman zegt dat dit een teken is dat er ‘iets’ gaat gebeuren.

De Apple-kenner zegt verder dat we tijdens dit Mac-event in oktober verschillende nieuwe producten kunnen verwachten. Maar dat de kans het grootst is om een nieuwe iMac te zien te krijgen. De huidige iMac heeft al meer dan 900 dagen geen upgrade gehad. Het is ook het enige model van Apple dat nog een M1-chip heeft.

MacBook Pro 2023

Gurman denkt ook dat we nieuwe MacBook Pro’s (14 inch en 16 inch) gaan zien. Dat zou stiekem een flinke verrassing zijn, omdat in januari van dit jaar al nieuwe MacBook Pro’s zijn uitgebracht. Gurman zegt dat het niet vaak gebeurd dat we in één jaar een tweede update krijgen van een Apple-product, maar het is wel mogelijk.

Gurman zegt in zijn laatste berichten op Twitter niet veel wat we precies kunnen verwachten van de iMac-upgrade. Maar hij heeft eerder gezegd dat de iMac geen M2-chip maar een M3-chip krijgt.

Verder zegt hij dat je niet teveel moet verwachten van de upgrades voor de nieuwe 14- en 16-inch MacBook Pro’s. Daar gaat niet veel aan veranderen behalve een nieuwe chip. Hij zei eerder dat de MacBook Pro’s met een M3 Pro en M3 Max-chip pas ergens in 2024 gaan komen. Dat zou betekenen dat tijdens het Mac-event in oktober de MacBook Pro’s een kleine update krijgen naar bijvoorbeeld een M2 Pro- of M2 Max-chip.

imac 2021

Mac-event oktober: maar hoe?

Dat de geruchten zeggen dat er een Mac-event in oktober komt, betekent niet dat er ook een uitgebreide presentatie van Apple verwacht moet worden. Het zou goed mogelijk zijn dat Apple ervoor kiest om de nieuwe Macs aan de hand van persberichten te presenteren. Misschien dat er een korte video bij te zien is, maar ook dat is helemaal niet zeker. Even afwachten dus.

Meer Apple-nieuws

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *