Android

8x griezelfilms voor Halloween met kinderen

Foto: Unsplash

Halloween staat weer op het programma. Een heerlijk moment om samen met je kleintjes te griezelen. Natuurlijk niet alleen met snoep: ook een goede griezelfilm valt wellicht in de smaak bij jouw kleintje(s). Maar welke griezelige Halloween-films zijn geschikt voor jonge kinderen? Wij tippen acht stuks op de streamingdiensten.

1. Coco – Disney+

Misschien stiekem wel onze favoriete Disney-film van de laatste jaren. In de film Coco is de jonge Miguel helemaal verzot op zingen, maar in zijn familie is dat absoluut verboden. Als Miguel in het land van de doden terechtkomt (in deze film een kleurrijke hemel vol vriendelijke skeletten), weet hij niet wat hij meemaakt. Hij kan hier wél aan de slag met muziek, en ontrafelt langzaam het geheim van zijn familie…
Te zien op Disney+. , vanaf 6 jaar oud.

2. Dolfje Weerwolfje – Netflix en Amazon Prime.

Waarschijnlijk ken je de boeken wel, maar heb je de film Dolfje Weerwolfje, naar het gelijknamige boek van Paul van Loon al eens gezien? Zo niet, dan kunnen we deze zeker aanraden om te kijken met Halloween. In de film verandert Dolfje in een weerwolfje op zijn zevende verjaardag. Gaat het lukken om zijn geheim te bewaren?! Te zien op Netflix en Amazon Prime, vanaf 6 jaar oud.

Lees ook: 11x kinderen in hilarische Halloween-kostuums

3. Vampier Zusjes – Videoland

Een griezelige film over vampieren kan natuurlijk ook niet ontbreken op dit lijstje. Vampier Zusjes, over de zusjes Dakaria en Silvania, is absoluut een leuke film om met Halloween op te zetten. De twee zijn opgegroeid in het land van Dracula (Transsylvanië), maar verhuizen naar een vrolijkere omgeving omdat hun moeder dat graag wil. Maar lukt het de twee om het feit dat ze half vampier zijn te verhullen? Ook leuk: er is een deel 2 én deel 3 als je kids (of jij) nog behoefte hebben aan een vervolg. Te zien op Videoland, vanaf 6 jaar oud.

4. De Griezelbus – Videoland en Amazon Prime

Welke griezelliefhebber heeft De Griezelbus van Paul van Loon nou niet gelezen? Er is ook een gelijknamige film en die is leuk! Het verhaal gaat over Onnoval (11 jaar) die wordt gepest op school. De reden? Hij schrijft griezelverhalen. Als hij in een conflict komt met de populaire Gino, schrijft hij in een boze bui De Griezelbus; een verhaal waarin hij wraak neemt op Gino. Heerlijk voor Halloween! Te zien op Videoland en Amazon Prime, vanaf 9 jaar oud.

5. Snuf de Hond en het Spookslot – Netflix

Snuf de Hond is altijd een goed idee, maar wist je dat er ook een ‘griezelfilm’ met de lieve herdershond is gemaakt? Als Snuf samen met zijn baasjes Tom en Miriam vakantie vieren in het huis van familie, krijgen ze te maken met een plaatselijk spookverhaal en criminele zaken. Te zien op Netflix, vanaf 9 jaar.

6. Frankenweenie – Disney+

Frankenweenie is een tikkeltje oldschool (want zwart-wit), maar wél een griezelige kinderfilm die heel geschikt is voor jonge kinderen met Halloween. Op een dag wordt de bulterriër Sparky, de liefste vriend van de kleine Victor Frankenstein, aangereden door een auto. Het hondje overlijdt, maar Victors natuurkundeleraar helpt Victor om Sparky op te graven en weer tot leven te wekken. Te zien op Disney+ vanaf 6 jaar oud.

7. Hotel Transylvanië – Netflix en Videoland

Hotel Transylvanië is nou eens écht een leuke animatiefilm met een griezelig tintje. De hoteleigenaar van Hotel Transylvanië is Dracula. Als een ongewenste aanbidder nogal geïnteresseerd is in zijn dochter, moet de overbezorgde vader hard aan de slag. Leuk? Dan kun je ook deel 2 en 3 bekijken, of je wagen aan de serie onder dezelfde naam. Te zien op Netflix en Videoland. vanaf 6 jaar.

Lees ook: Snelle en makkelijke Halloweenknutsels

8. Flits en het Magische Huis – Videoland

Heerlijke animatiefilm die niet zo bekend is: in Flits en het Magische Huis raakt Kat Flits zijn familie kwijt en belandt hij in het landhuis van de magiër Laurens. In het huis wonen pratende dieren en robotjes. Als Laurens in het ziekenhuis belandt en zijn huis verkocht dreigt te worden, toveren de bewoners het huis om tot spookhuis. En Flits is het geheime wapen! Te zien op Videoland, vanaf 6 jaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *