Android

4 apps om je te helpen klussen

Je hoeft geen twee linkerhanden te hebben om toch wat vragen te hebben over klussen. Bijna iedereen kan wel een beetje hulp gebruiken bij het doe-het-zelven. Of het nu gaat om uitleg over hoe je moet kitten tot simpelweg kunnen bedenken wat voor kliklaminaat je wil. Gelukkig zijn er veel apps die je helpen bij het klaren van de klus. Dit zijn er vier.

Praxis

Praxis is natuurlijk een bekende doe-het-zelf-zaak, en recentelijk is daar een update voor verschenen. Hierdoor kun je in de app niet alleen dingen vinden zoals klustips, de shop voor producten en je klantenpas, maar ook een Duurzaamheidscheck. Je maakt een foto van je huis en je krijgt dan tips over hoe je die ruimte kunt verduurzamen. Best tof gedaan en ook hier speelt AI een rol. Sowieso zijn we te spreken over de Praxis-app, omdat ze goed hebben begrepen wat je wil in een klus-app: een compleet plaatje. Van shoppen en inspiratie tot tips en zelfs hulp bij duurzaamheidsvragen.

Praxis

De Praxis app is een essentieel hulpmiddel voor doe-het-zelvers, vooral tijdens de zomermaanden wanneer veel mensen hun vakantiegeld besteden aan klussen in huis. De ..

DIY 4 Beginners

Weet je wel wat klussen is en doe je het vaker, dan is dit waarschijnlijk niet de app voor jou. Maar vind jij ook dat timmermannen en andere klushulp wel erg prijzig is geworden, dan kun je natuurlijk pogen om zelf de klus te klaren. In de app DIY 4 Beginners zijn er meer dan 60 klussen die je zelf kunt doen, met een heel duidelijke stap-voor-stap-uitleg in plaatjes die uit een soort stripboek lijken te komen. Er wordt onder andere van de gyroscoop en de calculator gebruikgemaakt om je te helpen en deze app helpt je daarnaast om te bedenken welk gereedschap je nodig hebt voor wat.

DIY 4 Beginners

DIY 4 Beginners

Ken je dat gevoel wanneer je de prijs van een timmerman of klushulp hoort en denkt: “Dat moet toch goedkoper kunnen?” Als klussen voor jou geen onbekend terrein is, ..

Werkspot

Lukt het klussen niet helemaal zelf, of helemaal niet zelfs, dan kun je altijd grijpen naar de vakman. Het is altijd wel moeilijk om een vakman te vinden die goed is en die je kunt vertrouwen. Althans, dat denken veel mensen. Inderdaad: als je willekeurig googlet, dan kom je vaak uit bij vakmannen die dan bijvoorbeeld van heel ver weg moeten komen. Hoe weet je nou wie er goed bij je klus past? Daarvoor is Werkspot bedacht en dat is een heel fijne app, omdat beide kanten veel controle hebben. Jij plaatst de klus die geklaard moet worden met uitleg, vakmannen kunnen vervolgens reageren op jouw klus en een ‘bod’ doen voor wat ze ervoor willen hebben. Het is vervolgens aan jou om dan een keuze te maken wie je de job gunt. Het mooie is: als je eenmaal een fijne klusjesman hebt gevonden, dan kun je die natuurlijk vaker inschakelen.

Werkspot

Werkspot

Soms loop je tegen klussen aan waarvan je denkt: “Dit is echt een taak voor een professional.” Als het zelf klussen niet helemaal jouw ding is, of als het project te ..

Peerby

Kun je de klus wel zelf klaren qua vaardigheden, maar heb je het gereedschap niet? Ga dan niet huren bij de doe-het-zelfzaak of naar een online warenhuis om het aan te schaffen. Check even in Peerby of iemand wellicht dat gereedschap te leen heeft. Hoe vaak heb je immers een boormachine of een mokerhamer echt nodig? Precies, gewoon lekker lenen van iemand. Peerby is een app waarin je dat in een handomdraai kunt regelen, al ben je wel afhankelijk van in hoeverre anderen in jouw buurt de app ook gebruiken. Mocht het wat stilletjes zijn, dan kun je ook altijd buurt-appgroepen binnen Facebook inschakelen om een gereedschap te kunnen lenen.

Peerby

Peerby

Met Peerby kun je makkelijk en snel spullen uitlenen van of aan mensen in de buurt. Je geeft aan waar je naar op zoek bent, en buurtgenoten kunnen hierop reageren al ..

Heb jij wel eens een klus gedaan mede dankzij een app? Wat heb je gedaan? Heb je nog tips? Deel ze in de reacties.

Gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *